reisdag richting New Mexico

De kop zegt het al, we hebben vandaag een echte reisdag. Moeten een flink stuk van Arizona overbruggen om in New Mexico te komen.
Vanmorgen binnendoor gereden via de 191, de 186 en de 181. Hadden gedacht via het historische fort Bowie te rijden. maar het laatste stuk was een gravelroad. Voor ons geen bezwaar, maar de verhuurmaatschappij en/of verzekeraar wil dit niet. Was dus eigenlijk een tegenvaller. Onderweg 2 keer door de politie aan de kant gezet, er kwam exceptioneel vervoer aan. Niet te geloven, de hele weg bezet door 1 brede vrachtwagen.
Daarna weer de highway op, deze keer de I10, wat een saai stuk weg. Niets te zien, af en toe een bocht en verder alleen maar rechtuit.
Aangezien we weer een andere tijdzone binnenrijden, verliezen we weer een uur. Verschil met Nederland is nu 7 uur, het wordt dus steeds lastiger om te Skypen!
We waren van plan om naar Las Cruzes te rijden, maar om 16:00 uur, dus hier 17:00 uur waren we het zat. Camping vlak bij de snelweg gezocht en een plaats gereserveerd. We zijn niet de enigen, 10-tallen amerikaanse bakken komen rond deze tijd de camping op. Onze grote 30 footer valt in het niet bij deze bakken.
Morgen door naar White Sands NM en dan richting de Carlsbad Caverns.

KM’s
Vandaag  :    390
Totaal      :   4017

Dit bericht is geplaatst in uit Amerika. Bookmark de permalink.

9 reacties op reisdag richting New Mexico

  1. Bert schreef:

    Jullie komen onderweg nog wel een paar keer een checkpoint tegen van de border patrol. Met meestal grimmige honden en uiterst sjacherijnige ambtenaren.
    Als je goed oplet zie je ook ‘blimps’ in de lucht hangen met sterke camera’s.
    Big Brother houdt iedereen goed in de gaten.
    In White Sands zie die Stealth vliegtuigen overkomen van de Holloman Base.

  2. helen beunen schreef:

    Hoi Schatten,

    Jullie reizen wat af in die grote megacamper!
    Wat een ervaringen doen jullie allemaal weer op zeg!
    Het is hier nu stralend weer, alleen nog niet echt heel warm, maar dat belet ons niet om toch ook maar even het avontuur met ons minicampertje op te gaan zoeken.
    Wij gaan even in het hoge noorden van het land kijken.
    Over een paar dagen zal ik weer verder lezen hoe het jullie vergaat.

    Liefs Helen (en Marten)

  3. a.lambregts schreef:

    Hallo Paula en Peter,

    Adri en ik zitten nog lekker buiten met koffie. Het is nu 19.30 uur in de avond en het schemert, wel met een slaapzak om me heen, om alvast weer in vakantie-stemming te komen. Klopt het, dat de foto’s boven jullie verslagen iets te maken hebben met jullie reis per dag? Ik zou dan graag willen weten, welke plek is boven dit verslag weergegeven en wat betekent die cirkel van oude boten? Of is het iets anders?

    Fijne reis en tot schrijfs, Anneke.

  4. a.lambregts schreef:

    ‘k Zat zeker net te suffen in die slaapzak, want nu ik beter kijk, zie ik, dat de afbeeldingen steeds wisselen als een soort van slide-show. Toch, wie weet dan iets te vertellen over die aparte “hout”cirkel?

    Grtz, Anneke

  5. Fred schreef:

    Hoi P&P,

    Ik zag net het mailtje dat jullie aan Tine hebben gestuurd Geen San Antonio, jammer maar je moet wat te wensen overhouden. Dus nog een keertje terug voor San Antonio, Houston, Austin en wat leuke kleine plaatsjes tussen San Antonio en Austin. Jullie gaan nu via Dallas en komen langs Fort Worth. Fort Worth is echt leuk om te bezoeken, eigenlijk gaat het maar om 1 straat (waar Billy Bob’s is te vinden). In deze straat zie “echte” cowboys en toen wij er waren kwamen ze niet per paard maar op een Harley. Echt 100-den Harleys hebben wij er gezien. Dallas is niet bijzonder, maar wat wij wel heel interessant vonden was een bezoek aan het gebouw van waaruit JFK werd vermoord. Er is nu een tentoonstelling, die echt de moeite waard is.
    Groetjes,
    Fred

  6. Fred schreef:

    Nog een vraag. Jullie zitten nu al op ruim 4.000 km en zijn nog (lang) niet op de helft dus komen jullie toch veel hoger uit dan de geplande 6.000 km?

    Fred

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *