Les Cruzes naar Alamogordo

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, is het ’s avonds om 19:45 uur 25 graden celsius !!!! We hebben zomer en het wordt het komend weekend nog warmer.
We zijn via Les Cruzes, het binnenland van New Mexico in getrokken. Onderweg heel veel blings gezien Bert.
Na las Cruzes door White Sands Missile Range gereden. Dit is een vlak gebied van 40×60 mijl, dat gebruikt is voor het testen van allerlei raketten sinds de tweede wereldoorlog. In 1982 is hier één van de Spaceshuttles geland. Bij het museum rondgewandeld en een overzicht van alle raketten bekeken, die hier zijn getest.
Hierna door naar White Sands NM, onderweg een keer door een controlepost van de de border control aangehouden. We hadden geluk, de enige aardige politieman stond ons te woord.
White Sands NM is eigenlijk onvoorstelbaar midden in de woestijn een echt duingebied. Allemaal witte duinen, heel fijn zand, het lijkt wel kristalsuiker. Hier een mooie wandeling gemaakt en daarna nog via een rondweg door het park gereden.
In Alamogordo een prima camping gevonden. Onze amerikaanse buren kwamen kijken waar we vandaan kwmen. Ze hadden gezien dat we een Canadese RV bij ons hebben, maar konden onze taal niet thuisbrengen. Hebben een half uurtje staan kletsen en ervaringen uitgewisseld, blijft altijd leuk, dit soort contacten.
Morgen is de bedoeling om via Cloudcroft, een leuk plaatsje in de bergen, naar Carlsberg Caverns te gaan.

KM’s
vandaag   :    254
totaal        :  4271

Dit bericht is geplaatst in uit Amerika. Bookmark de permalink.

4 reacties op Les Cruzes naar Alamogordo

  1. bharmsen schreef:

    Om jullie gerust te stellen wij hebben ook prachtig weer met temperaturen van een grrad of 18 hier in Rijswijk zh, maar dit is dan wel in middag uren en niet om 19:45uur meer.
    groetjes ben

  2. Yolande schreef:

    Ach, en sinds vandaag hebben wij ook niet te klagen, rond de 20 gr. Vanuit het zuiden van Frankrijk volg ik jullie reisavontuur sinds enkele dagen. Voor mij een werelddeel waar ik nog nooit geweest ben. Dus des te leuker om dit stukje wereld te leren kennen. Ontzettend leuk om op deze manier met jullie mee te reizen. Groetjes Yolande

  3. Wim en Jetske schreef:

    Hoi P&P

    Wat nou weer een border control. De USA is toch eeeeeeennnnnnn.
    Rare mensen die amerikanen.
    Nou jullie hebben gelijk om de route iets in te korten kun je ook eens je benen strekken.
    We zijn nou toch echt wel benieuwd naar een paar mooie foto’s.
    OK doe die amerikanen de groeten van ons en tot het volgend bericht.

    Groet Jetske en Wim

  4. clara reurings schreef:

    Hallo Paula en Peter
    Indruk wekkend dat witte zand was onze ervaring ook. Heb je nog een potje gekocht met dat zand? Zit nu weleens naar onze eigen foto’s te kijken. Leuke herrineringen.
    Geniet ervan en inderdaad af en toe even zitten om te genieten van rust en omgeving.

    Groet Clara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *