naar Kingman

Vanmorgen via de mooie scienic bayway het park weer verlaten. Onderweg op enkele plaatsen nog gestopt om het moois te bewonderen en te fotograferen.
Daarna richting de Hooverdam. Vlak bij de dam een controlepost, je word uitgebreid onder de loep genomen. Verschillende bagageluiken moeten open en er komt zelfs iemand in de camper kijken, of zich niemand heeft verstopt in het toilet!!
Vanaf de nieuwe brug/uitzichtpunt hebben we de dam bewonderd. Dit punt is sinds 2010 geopend. De dam op zich viel ons wat tegen, we hadden al zoiets gezien in Cody in de staat Wyoming. Deze dam was de voorloper en voorbeeld van de Hooverdam. We zijn dan ook niet de dam zelf opgegaan.
Doorgereden naar Kingman. Een prima camping gevonden, vlak aan de snelweg richting het zuiden.
We zijn nu in Arizona, de 5e staat van onze reis.

@Petra/Leo
de nieuwe weg en/of viaduct is sinds 2010 in gebruik. Er is in totaal 9 jaar aan gewerkt en de kosten bedroegen $240.000.000,=

Dit bericht is geplaatst in uit Amerika. Bookmark de permalink.

3 reacties op naar Kingman

  1. nirvana schreef:

    Tjeemig wat een geld en dat is gelijk de reden dat je dus moet betalen om gebruik te maken van de brug, wel een spectaculair gevaarte dat zo lijkt te zweven in de lucht.
    Ook wij waren niet heel erg onder de indruk toen we de Hooverdam in het echt konden aanschouwen, hadden al wat meer grote dammen gezien dus deze heeft daartussen een plaatsje gekregen maar niet bovenaan de lijst qua indrukwekkendheid.
    En die controles zijn helaas noodzakelijk gebleken met al die gekken die zich vandaag de dag overal vertonen met hun suicidale ideeën.
    Nou veel plezier weer met de verdere roundtrip, keep us posted.
    Greetzzzz
    Petra en Leo

  2. Bert schreef:

    Op naar Route-66. Oude vervallen gasstations en outposts met de meest onwaarschijnlijke prullaria en junk art aan de weg naar Seligman.
    Let goed op de benzineprijzen, want als je door een indianen-reservaat rijdt, is de prijs tax-free. Dat scheelt een dollar per gallon.De gemiddelde prijs in de Southwest is nu $ 3,72.

  3. devandijken schreef:

    Mooie berichten en ze klinken alsof jullie erg genieten van deze reis, fijn!
    Heel afwisselend de laatste dagen, van een gokstad waar alles nep is naar een natuurpark en daar prachtige wandelingen maken en kamperen zonder water en stroom. Het is dat jullie niet in een tentje sliepen, anders was er geen groter contrast mogelijk. Wel heel leuk om te lezen dat jullie van beide erg genoten hebben!
    We kijken nu al uit naar jullie volgend bericht over Route 66.
    G&R

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *