dagje Amish beleving

Vanmorgen lekker uitgeslapen. Eerst de camper weer eens op orde gebracht, moet ook wel eens gebeuren.
In het zonnetje heerlijk uitgebreid koffie gedronken.
Daarna via Skype met Dominique en Erik gesproken.
We begrijpen dat het nu in Nederland koud is, wij genieten nu ieder moment mogelijk van een lekker zonnetje.
Zijn daarna naar het dorp Berlin gelopen. Onderweg volop vlooienmarkt, antiekmarkten en gezelligheid. Ook veel Amish mensen in hun karakteristieke kleding. Zij rijden niet in een auto maar verplaatsen zich in hun koetsjes, getrokken door paarden. Hebben onze ogen uitgekeken hoe deze mensen in de maatschappij staan. Ze doen hun boodschappen in winkels van gelijkgestemden, dit om hun eigen gemeenschap te ondersteunen. Ze zijn erg vriendelijk en behulpzaam, er komt geen wanklank uit hun mond.
Interessant om eens wat meer van deze cultuur op te steken. Kijk hier maar eens voor meer informatie
Eind van de middag nog lekker in de zon van een borreltje genoten, wie doet ons wat. We leven als God in Amerika!!
Gaan morgen door het mooie gedeelte van Ohio zo’n 100 km. naar het noorden en daarna richting Erie om dan naar de Niagara Falls te rijden, waar we dinsdag willen zijn.

KM’s
vandaag  :          0
totaal       :    7540

ps
terwijl we dit schrijven, realiseren we ons, dat we over één week al weer in het vliegtuig richting Nederland zitten!!!

Dit bericht is geplaatst in uit Amerika. Bookmark de permalink.

6 reacties op dagje Amish beleving

 1. bharmsen schreef:

  Lijkt mij inderdaad een aparte belevenis om eens bij deze mensen te kijken maar zag lange tijd geleden een tv uitzending dat er nu toch ooo enkelen zijn die een tv aangeschaft hadden??. Ja aan alle reizen komt een eind maar het duurt nog eventjes.
  groetjes ben

 2. nirvana schreef:

  Niet te ver vooruit kijken en gewoon genieten van het heden!De dag van afscheid nemen komt toch wel en dan is het weer snel…… Business as usual in NL.
  Mooi dat mensen zoals de Amish zo n tevreden bestaan hebben, terwijl wij ons druk maken over alles wat wij zo belangrijk vinden nml materialistische noodzakelijkheden, kunnen wij hier nog veel van leren!

  Niagara Falls here they come.

  Enjoy

  Petra xx

 3. Wim en Jetske schreef:

  Hallo Peter en Paula
  Na een nacht goed geslapen zijn we een beetje bij gekomen van onze Zonnebloem reis ,drukke, maar gezellige reis.Als je zaterdag de gasten met blije gezichten en tranen in hun ogen weg ziet gaan weet je waarom je dit werk doet, maar dat beleefd Paula het zelfde als zij met de mensen van de kerk naar Kevelaer is.
  Wat een reis maken jullie wij hebben de verslagen van afgelopen week met veel plezier gelezen de grotten en bij de Amish spreken mij erg aan .Maar ja, Wim wil pas naar Amerika als hij 80 is dus moet ik het van jullie verhalen hebben.Geniet de laatste week nog met volle teugen en wij blijven jullie volgen. Groetjes Wim en Jetske.

 4. Nellie en Ton schreef:

  Dat is nog een hele week hoor…geniet er maar van

 5. Tine schreef:

  Fijne Paas namens ons. We zullen jullie stukjes missen, is erg leuk om jullie zo te volgen. Ik ben in december 1971 naar de Niagara Falls geweest, in de winter is het daar heel erg koud!!!
  Ging met de Greyhound van Boston naar Toronto. Geweldig om de waterval te zien. Veel reisplezier voor de laatste week. Wij zijn net terug van weekje Gran Canaria, heerlijk even relaxen in de zon. Het was erg leuk. Schitterend hotel in Puerto Rico. Even wennen weer aan de kou hier.

 6. Johan van Gerven schreef:

  Hallo Peter en Paula,
  Echt een heel andere cultuur van de Amish. Niet voor te stellen dat mensen anno 2012 zo kunnen leven. Wij komen net terug uit Andalusi:e waar we de goede week mochten beleven met veel processies. Ook een hele belevenis!!
  Fijne Paasdagen en een goede reis verder
  Groeten Jos en Johan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *