Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

8 november

| Geen reacties

8 november
Werden vanmorgen gewekt, door de stralende zon. Deze zou de hele dag blijven schijnen. Is de eerste dag, zolang we in Nieuw Zeeland zijn, zonder één spatje regen.
Contact met Tosca/Erik gehad, zijn we weer helemaal op de hoogte van her reilen en zeilen in Nederland. Ook nog via Skype contact met Nederland gehad.
Hierdoor pas om 10:30 uur van de camping vertrokken.
Gaan richting de oostkant van het Coromandel schiereiland. Via, wederom een prachtige, maar erg bochtige weg dwars door de heuvels naar de beach aan de andere kant.
Via Whitianga naar Hahei gereden. Een hele mooi route.
In Hahei de camper op een parkeerplaats gezet en wij een wandeling gemaakt. We zijn naar de Cathedral Cove gelopen. Een pittige wandeling van zo’n 1,5 uur.
De Cathedral Cove is een rots op het strand, waardoor je kunt lopen bij laag water. We hadden geluk, het was net laag water. Hierdoor is het strand heel breed en kan je van het uitzicht door de Cove op de oceaan genieten. Volop foto’s gemaakt en deze spreken voor zich.
Daarna doorgereden naar Hot Water Beach. De naam zegt het al, een strand met heet water.
Is een vreemd natuurverschijnsel, als je op het strand een paar centimeter graaf, borrelt het hete water naar boven. Soms is het zó heet, dat je er niet op stil kunt staan.
De mensen hebben kuilen gemaakt en liggen hier in het warme water te genieten. Blijft vreemd, om mensen aan zee in een kuil met heet water te zien liggen. Totdat . . . de vloed opkomt en de koude zee het strand overspoelt.
Weer een goede Top 10 camping gevonden. Op deze camping kwamen we wéér onze Ouderkerkse buren tegen. Hebben met elkaar een wijntje gedronken en daarna afscheid genomen, want we gaan nu elk onze eigen route volgen.
Morgen verlaten we het schiereiland en gaan we op weg naar het midden van het Noorder Eiland.

Km : 94
Temp : 26 graden.

Geef een reactie