Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

6 november

| Geen reacties

6 november
Wordt vandaag een echte reisdag.
Vroeg wakker vanwege de hagel op ons dak!!
Om 8:45 uur reden we de camping af richting Dargaville.
Nog steeds regen en harde windstoten, niet echt leuk om te rijden op de smalle en bochtige wegen.
In Dargaville getankt (te duur volgens Paula), boodschappen gedaan. Een paar mooie wijnglazen gekocht bij de 2e hands winkel en weer door.
In Helensville weer uit de wagen kunnen we even de benen strekken. Voor Peter een nieuw petje op de kop getikt, zodat zijn dekseltje weer beschermd kan worden.
Door naar Auckland, via een alternatieve en mooie weg, met veel natuurschoon. Het autorijden is op dit soort wegen prettiger dan de drukke snelweg met allemaal wegpiraten.
In Auckland moesten we weer dwars door de stad!!
Zijn aan het begin op de middenbaan gaan rijden en niet meer er af gegaan, voordat we een afrit moesten nemen. Dit hebben we wel 30 km volgehouden.
Door een voorstad van Auckland de weg naar de kust opgezocht.
De weg was erg smal en ook héél héél bochtig. Na zo’n kleine 30 km uiteindelijk een klein stukje rechtuit en daar in Orere Point een camping gevonden.
Hebben hier meteen de was aangezet en na 1,5 uur zon en wind was alles weer droog binnen.
Camping lag 5 minuten lopen van het strand, zodat we daar ook nog even naar toe zijn gelopen om van het uitzicht over de baai te genieten.
Na het eten vonden we het allebei wel welles voor vandaag en zijn dan ook bijtijds onder de wol gekropen. Letterlijk onder de wol, want het is ’s nachts erg koud.

Km : 310
Temp : 20 graden

Geef een reactie