Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

1 november

| 2 reacties

1 november
De chauffeur heeft een tweede slechte nacht gehad. Last van z’n keel en goed verkouden. Dus slecht geslapen en de bijrijder wil het vandaag niet overnemen.
Dus toch maar op pad gegaan. Eerst naar de Whangarei Falls. Volgens de boeken niet de mooiste, maar wel de meest gefotografeerde waterval van Nieuw Zeeland.
Dit klopt, wat een pracht. We zijn hier naar de voet van de waterval gelopen en hebben mooie foto’s genomen.
Daarna op naar Paihia, in de Bay of Island. Weer de mooie weg nr. 1 opgezocht en richting het noorden.
Het woord zegt het al, baai van de eilanden en dat is ook zo. Als je richting de oceaan kijkt, zie je allerlei eilandjes en schiereilanden. Dit is een fantastisch uitzicht.
Camper neergezet op een grote parkeerplaats en daar een Belgisch echtpaar ontmoet. Uiteraard wat gepraat en uitgewisseld wat we willen gaan doen.
Daarna wat in het plaatsje rondgekeken om ons te oriënteren, wat we de komende dagen gaan ondernemen.
Hebben besloten om een hele dag met een grote boot de zee op te gaan. Het lijkt ons de mooiste trip, die je hier kunt maken. Hadden thuis al uitgevogeld, dat we deze trip wilden gaan doen.
Eerst maar een camping opgezocht. Prima camping gevonden op loopafstand van het centrum. Hier ook de trip voor morgen geboekt daarna lopend terug naar het centrum.
Blijkt inderdaad maar een kwartiertje te zijn om het centrum te bereiken, dus de camper blijft morgen mooi op zijn plaats staan.
In het centrum wat rondgewandeld. De pier opgelopen en de boten zien aankomen en daarna een heerlijk ijsje gegeten.
Op de terugweg een patatje gekocht!!! Op de camping heerlijk relaxed nog een wijntje gedronken.
Gaan niet al te laat eten, we proberen nog te Skypen met de familie in Zoetermeer.
Het bed zal niet laat worden opgezocht, we willen beter slapen dan afgelopen nacht. Morgen een drukke dag, maar het lijkt ons een hele mooie dag te worden!!

Km : 78
Temp : 27 graden

2 reacties

Geef een reactie