richting Nashville

Vanmorgen op ons dooie gemak opgestart, Geen wekker gezet, dus we waren uiteraard op de “normale” tijd wakker. Na het ontbijt even via Skype met Erik/Do contact gehad. Geen bijzonderheden, ook niet van onze kant.
Daarna camper in orde gemaakt en op voor de volgende dag.
We zijn eerst naar Memphis downtown gereden, wat een uitkomst met de TomTom. Je kan eigenlijk niet verkeerd rijden en je wordt voor de deur afgezet.
Eerst naar Beale Street. Beale Street is wel niet meer wat het was: de thuishaven van de Deltablues. De zuurverdiende dollars uit de kantoenplantages werden hier rijkelijk verpatst aan alcohol , tabak en vrouwen. De Juke-joints waren er niet te tellen en iedereen die ook maar iets met zwarte muziek te maken had wou zich hier vestigen en naam maken . Elke bar getuigt daar nog van. Naast W.C. Handy , BB. King , Ike Turner , Al Green , Rufus Thomas en zoveel anderen zijn eveneens heel wat grootheden uit de blanke muziekscene hier ooit op bedevaart geweest, op zoek naar dat ene wat de Blues zo eigen is : de vertolking van de zwarte ziel. Geen wonder dat BB King’s Blues Club op Beale uitgegroeid is tot een muziektempel .
Hebben hier een paar uurtjes rondgelopen en zijn daarna richting Nashville gereden. Het landschap is erg groen, wat dus inhoudt dat er veel vocht is.
In de buurt van Jackson, zo’n 150 km. vóór Nashville waren we het zat en hebben een camping opgezocht.
Morgen gaan we bij het visitor centrum vlakbij kijken of we naar het Shiloh Battlefield NP gaan. Dit park is opgericht op de plaats waar 150 jaar geleden één van de grootste en bloedigste veldslagen uit de Burgeroorlog is uitgevochten.
We moeten het goed bekijken, de route wordt weer eventueel weer aangepast.!

KM’s
vandaag  :     200
totaal       :   6463

Dit bericht is geplaatst in uit Amerika. Bookmark de permalink.

2 reacties op richting Nashville

  1. ton schreef:

    Paula en Peter.

    Vandaag 1 April hier is het dan tijd voor de grappen ik weet niet of dat daar bij jullie ook zo is toch maar oppassen.
    Wat geen 1 April mop is dat Joep jarig is (65) , hij viert het in de herberg in Molenschot dus groot feest in de familie.
    Jullie gaan heel goed met de mooie reis ga zo door en geniet.

    Groeten van Ton

  2. hans van den ouweland schreef:

    hoi Peter en Paula, de reis gaat voorspoedig en jullie knallen leter door over de wegen daar. Maar wat hebbene jullie al veel gezien en mee gemaakt.Ben net terug van de verjaardag van Joep heb daar Ton nog gezien en even gesproken.
    goede reis verder en geniet er van tot later groetjes Hans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *