op naar Tucson

De wekker maar eens gezet, zijn we voor ons doen ook eens vroeg uit de veren.
We zouden uiterlijk om 09:00 uur vertrekken, dit is ons bijna gelukt, we reden om 09:03 uur de camping af.
Naar Tucson hadden we weer een mooie route uitgestippeld. Ditmaal via de 79 en 77 naar het zuiden. Onderweg volop cactussen, vooral de hoge Saguaro’s zijn bijzonder om te zien.
In de buurt van Oracle was het raak. We hadden de donkere wolken en onheilspellende luchten al gezien. Kwam eerst regen uit de hemel vallen, wat overging in sneeuw!!!
20 km. verderop, niets aan de hand, we reden zo de zon tegemoet. De laatste 15 km. vóór Tucson was één grote winkelboulevard, we hebben dit nog nooit gezien. Noem de winkelketen op en je kan hem daar vinden, ongelooflijk.
Doorgereden naar San Xavier del Bac, een oude missiepost gesticht door de Spaanse Jezuïten in 1700. Door de indianen verwoest in 1751 en door Fransiscaner paters weer opgebouwd in 1780. Wij waren bijzonder onder de indruk van de wandschilderingen en het verhaal, wat bij de missiepost hoort. De schoonheid van zo’n kerkje, op zo’n afgelegen gebied is onvoorstelbaar, dit moet je echt met eigen ogen zien.
Na hier zo’n 1,5 uur vertoefd te hebben, zijn we naar een camping gereden.
Hebben nog even gauw geld gewisseld bij een buurvrouw en konden met de quarters de wasmachine en droger opstarten.
’s Avonds onze eerste pizza uit eigen magnetron, heerlijk.
Morgen naar het oostelijk deel van het Saguaro NP park, hier gaan we de grote cactussen bekijken.

KM’s
vandaag :    243
totaal      :  3452

Dit bericht is geplaatst in uit Amerika. Bookmark de permalink.

6 reacties op op naar Tucson

  1. devandijken schreef:

    Goedemorgen P&P,

    Tot nu toe een zeer afwisselende reis. Zelfs het weer helpt daar een handje bij. En als je lekker binnen zit of rijdt, is het wel bijzonder – van de sneeuw zo de zon inrijden. Lekker hoor! Zo’n (opgelegde) rustdag is misschien niet top omdat je wat anders gepland had en dat nu mist, maar even pas op de plaats is (achteraf) toch ook niet verkeerd. Daarna hebben jullie weer met volle teugen genoten in de missiepost. Lijkt mij ook indrukwekkend. Er zijn nauwelijk echt oude gebouwen in de USA, dus is het kerkje extra bijzonder.
    Vandaag dus een wandeling; ik zal aan jullie denken als ik op mijn kantoorstoel zit. Wel ga ik lekker fietsen, want het is prachtig voorjaarsweer hier.
    Geniet maar lekker en denk af en toe aan de werkenden in Nederland.
    Groetjes, Rita (en Govert)

  2. Wim en Jetske schreef:

    Hallo P&P
    Zo weer eens wat cultuur gesnoven zowel oud als nieuw als je een winkelboulevard als cultuur kunt zien.
    Wij zijn reuze benieuwd naar een foto van zo’n mooie cactus. Zit dat erin???
    Geniet in het Saguaro NP.
    Groet uit Hoofddorp

  3. Ems schreef:

    Daar ben ik weer. Weekend naar Tiel geweest Yfke was jarig. Het is wel genieten ven weer en cultuur lees ik. Lijkt me heel byzonder om die cactussen te zien en er doorheen te wandelen. Zo’n kerkje in de middle of nowhere en dan nog zo goed behouden is ook geweldig.En dan het weer ik hoop voor jullie dat het warmer wordt, hier is het vandaag prachtig helder weer en de temp. loopt op naar het weekend toe tot 18 graden, dus de narcissen zijn met de paasdagen weer uitgebloeid. Ik ga vanmiddag lekker in de tuin, ik wacht op Han maar die komt weer niet dus ik schiet niet op met de veranderingen, maar tegen de tijd dat jullie terugkomen, wat nog heel lang duurt,is de metamorfose wel klaar! Genieten luitjes en tot schrijfs, liefs Ems

  4. Fred schreef:

    Hoi P&P,

    Nu ik jullie verhaal lees bedenk ik me dat ik jullie had moeten wijzen op het boek “Texas” van James A. Michener. Toen wij naar Texas gingen hebben wij dat boek uitgelezen in het vliegtuig, wel een vreemd gezicht denk ik twee mensen naast elkaar met dezelfde dikke pil van Michener en wij maar doorlezen want het moest uit zijn voordat wij in Dallas landden. Maar het was de moeite waard, want overal waar wij kwamen wisten wij een stukje van de geschiedenis. Ook daar strijd tussen Indianen, Mexicanen, “Spanjolen” en legers uit het Noorden. En natuurlijk kwam San Antonio (waar jullie ook nog naar toe gaan, toch?) volop aan de beurt. Niet vergeten: “Remember the Alamo”, met o.a. Davy Crockett.

    Groetjes,
    Fred

  5. Nellie en Ton schreef:

    wij schakelen wat later in en zo te zien hebben jullie al een hele indruk wekkende reis achter de rug
    Leuk om te lezen wat jullie allemaal zien en meemaken.
    Indruk wekkend, we zijn zelf ook al eens bij de hoverdam geweest.
    we blijven jullie volgen
    geniet ervan
    groetjes Ton en Nellie

  6. petra guerand schreef:

    Lieve vrienden,
    Het blijft mooi en leuk om jullie verhalen te lezen. Wat een geweldige reis met heel veel afwisseling. Het zal straks weer een mooie avond worden als wij jullie verhalen met de daarbij behorende foto’s gaan horen en zien. Jullie hebben ook al heel wat km. achter de rug in zo’n relatief korte tijd. Jullie moeten ook de lieve groetjes en een mooie en fijne tijd van Joke krijgen. Zij is heel ziek geweest en knapt nu gelukkig weer op.
    Veel liefs en knuffel van Jaap, Peetje en Joke xxxxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *