naar Taupo

zondag 18 maart
We rijden vandaag naar Taupo.
Eerst richtig Napier, dan een stuk langs de Pacific Ocean.
Het is de laatste keer dat we langs deze oceaan rijden deze vakantie.
Onderweg gestopt bij een fruitstalletje en wat vitamientjes ingeslagen.
Via de SH5, die hier de Thermal Explorer Tourism Route heet.
Is een mooie maar erg drukke weg. Het verkeer raast om je heen en het bumperkleven hebben de Kiwi’s uitgevonden.
In Taupo de camper aan het meer gezet en op ons gemak een kop thee gedronken!!
Bij de VVV wat folders opgehaald van de campings in de omgeving.
Zijn naar Lake Taupo Holiday Resort gereden en voor twéé nachten een plek geboekt.
Op de camping is een prachtig zwembad, in de vorm van een lagoon, je kunt zelfs vanuit het water aan de bar een drankje bestellen.
Hebben een uurtje van deze luxe geprofiteerd en daarna weer bekijken wat we de komende dagen gaan doen.
Morgen blijven we in Taupo, er is hier genoeg te doen en te zien
Daarna, afhankelijk van het weer, gaan we dinsdag richting Tangariro NP.

Vandaag gereden km 164

7 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Eventjes op internet gekeken en er is in de omgeving van Taupo veel te zien en te doen en las dat je er ook kon Skydiven niet dat ik daar aan zou beginnen maar het schijnt leuk te zijn en mochten jullie tijd overhouden.

    groetjes ben

    1. Ben
      Op onze leeftijd géén gekke dingen meer doen.
      We blijven met twee voetjes op de vloer!!

  2. De Russische Beer is hier weer terug het is snerpend koud, maar gelukkig gaat morgen
    de temperatuur weer stijgen.
    Ik lees dat bij jullie ook alles goed gaat dus doorgaan zo.
    Groeten van Ton.

  3. Hallo hier weer even een reactie! Het is dus weer genieten van de prachtige natuur en uitzichten. En uiteraard de thee en koffie met iets lekkers! Hier guur vanwege de wind. Jua zit dik in de vacht ben blij als het dinsdag is gaat ze naar de kapper. Vandaag naar Yfke haar verjaardag en verder zitten en boek lezen bij de open haard! Groetjes ems

  4. Mooie route die jullie rijden. Het weer mag wel wat beter zijn best doen.
    Fijn dat Paula’s enkel goed gaat.
    Hier koud maar zonnig weer. Gaan zo naar Wims verjaardag.
    Groetjes Fred en Tine

  5. Dag Paula en Peter,

    Koud dat het was vanmorgen toen we toch maar lopend naar de kerk gingen. De wind waaide door alles heen, maar gelukkig was er ook een schrale zon, die de kou enigszins matigde. We hebben schoon genoeg van dat koude weer. En als ik dan jullie foto’s van week vijf zie, verlang ik ook erg naar wat mooier weer en zon en warmte.
    Jullie reis is nu meer in de bewoonde wereld met mooie dorpen en steden. Verbaasd las ik over Napier met veel art deco in de stad en ik vroeg me af, hoe dat daar komt en waarom precies daar, want ik had er nog nooit van gehoord dat er op Nieuw-Zeeland ook art deco was. Wel mooi vond ik dat je schreef over die grote Amerikaanse bomen. Ik heb daarover in een boek gelezen, dat in de 19e eeuw Amerikanen in Nieuw=zeeland bossen hebben aangeplant voor de houtkap, omdat er in Amerika te weinig ruimte voor was en te veel beperkingen. De Amerikanen hebben goed geld verdiend aan de bosbouw in Nieuw-Zeeland. Mogelijk hebben jullie een restant gezien van wat eertijds heeft plaatsgevonden.
    Leuk dat er steeds weer mooie dorpen zijn om gewoon even ontspannen rond te wandelen. Dat is het leuke van vakantie: je hoeft er niks en toch wandel je er met plezier rond, want alles is er anders en dat is gewoon leuk om te zien en te ervaren. Toch ook wel natuur, zoals een berg op met mooi uitzicht en leuk om te lezen dat de klim dan toch weer iets moeilijker is dan is aangegeven, zelsf voor jullie, die ervaring hebben met de bergen.
    Ik begreep dat er op het Noordereiland minder hoge bergen zijn dan op het Zuidereiland en dat het landschap erg verschilt tussen de beide eilanden. Op de foto’s van week vijf kon ik wel iets van de bergen zien en zag geen besneeuwde toppen meer. Hoop ook dat het weer jullie nu wat beter gezind is en dat er weer een paar mooie dagen in het verschiet liggen.

    Een hartelijke groet van Pieter en Maaike

  6. Het is lang geleden dat we een bericht achterlieten. Ja, je kunt het maar druk hebben als je op vakantie bent. De afgelopen dagen was er zeer matige wifi, dus lukte het niet goed met de berichten.
    Jullie zijn op het (heerlijk) warmere noordereiland en hoewel heel anders, is het daar ook goed vertoeven volgens de verslagen. Net als jullie ervaren wij ook dat een fijne temperatuur en een vrolijk zonnetje veel bijdragen aan de vakantievreugde.
    Wat heeft het zuidereiland veel te lijden gehad door de cyclonen en de hevige regenval! Wel indrukwekkend dat jullie daar wat van gezien hebben, minder leuk als je daardoor een lange weg terug moet rijden, gggggrrrrrr!
    Maar de positieve ervaringen hebben de overhand gelukkig. Govert roept tijdens deze vakantie regelmatig: de verrassingen kleuren je reis. En zo is het.
    Geniet van jullie laatste weken daar en rij veilig tussen al die bumperklevende kiwi’s ?

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.