Greymouth

zondag 4 maart
Onze plannen om naar de Hokitika Gorge te gaan, vielen letterlijk en figuurlijk in het water.
Hebben we dus jammer genoeg links moeten laten liggen.
Op ons gemak naar Greymouth gereden. Deze stad is ontstaan, toen in 1863 de eerste goudzoekers hier kwamen.
De goldrush heeft slechts één jaar geduurd. Er zijn wel mijnen overgebleven waardoor Greymouth een belangrijke invloed heeft gehad op de ontwikkeling van het Westland.
Tijdje gebivakkeerd in het levendige centrum, waar de toeristen de boventoon voeren
Uurtje op de pier gezeten, kijken naar de vissers.
Paula had weer eens een scherp zicht, ze spotte een groep dolfijnen!!
Volop activiteit vanaf de zee, veel surfers.
Het was ondertussen opgeknapt en we gaan, afhankelijk van het weer, morgen 35 km terug om alsnog naar de Hokitika Gorge te gaan.
Op de Top10 camping een plek aan de zee gevonden.
Lekker uitgewaaid tijdens een wandeling aan zee.

Vandaag gereden 58 km

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ach jullie hebben de tijd aan je zelf en hopelijk lukt het nu wel om dat gene te bekijken wat gisteren niet lukte.

    groetjes ben

  2. Leuk die dolfijnen. Had Paula haar nieuwe bril op. Hopelijk kunnen jullie nu wel naar die gorge.
    Hier is het ineens weer een beetje voorjaar. Op dit moment is het 5 gr. met een waterig zonnetje.
    Ga genieten en we horen wel weer.
    Gr. Jetske en Wim

  3. Ben even naar mijdrecht gefietst is heerlijk weer, zonnetje en bijna geen wind. Geniet van Gore met een zonnetje want dan ziet alles er gezelliger uit! Nog even en de lente is daar, groetjes ems

  4. Verslagen en foto’s bekeken was weer leuk om te zien en te lezen. Ben afgelopen week een paar dagen wezen skiën in het hartz gebergte in Duitsland. Was uit genodigd door onze zoon samen met zijn gezin. Het was erg gezellig maar wel steen koud. Waren donderdag avond weer thuis en hebben dit weekend nog heerlijk bij ons achter op de vaart kunnen schaatsen. Top week. Groet Clara

  5. Dag Peter en Paula,

    Elke keer als ik een bericht van jullie lees, denk ik weer dat het bijzonder is, dat je in je pensioentijd zomaar zo’n wereldreis kunt maken, zomaar door Nieuw-Zeeland kunt toeren en dat je alle tijd aan jezelf hebt en daarbij weet ik ook dat het avonden aan voorbereiding heeft gekost en dat dat ook weer het voorplezier van het reizen is. Ik hoor ook wel van mensen die willen reizen, ja willen, maar er niet toe komen om wat voor reden dan ook. Jullie doen het toch maar en zien iets van de wereld. En ach, dan regent het ook wel eens een dag. Wij hadden in Rusland ook wel regen en hebben een prachtige foto: lachend samen met een paraplu op.
    Want, je bent op reis, zit niet thuis bij de kachel, maar ziet wat van de wereld. Ik bewonder jullie.
    Daarom vind ik het ook zo mooi om die dagelijkse berichten te lezen en steeds treft het me dat jullie niet honderden kilometers per dag rijden, maar kleinere afstanden afleggen en dan voor de camper in de zon zitten, neutje erbij. Dat is wat we willen.
    Mooi die indruk die je gaf van Queenstown, ook weer vol toeristen. Zijn dat dan mensen zoals jullie, gepensioneerden, of zijn dat overwegend backpackers? Onze Wybe is destijds ook het hele Zuidereiland over getrokken toen hij als backpacker ruim een half jaar in Nieuw-Zeeland en Australie verbleef. In jullie berichten kom ik daarom ook wel eens iets tegen, waar hij ook is geweest, Kijk, in onze jeugd was dat niet mogelijk.
    Jullie Zuidereilandgedeelte zit er al bijna op, nog een paar dagen als ik het zo inschat op jullie routekaart?
    Jullie hebben daar wel heel veel gezien.
    Ik vroeg me nog af, toen jullie bij Queenstown aan zee waren of daar de golven hoog zijn zoals je ze wel eens op plaatjes ziet met surfers, of dat het meer een vlakke zee is. Het is toch oceaan rondom Nieuw-Zeeland.
    Hier is het zo anders. Een week barre koude met vorst. Zaterdag werd er op Botshol geschaatst, maar hoewel ik erg graag schaats, heb ik de ijzers niet ondergebonden, want er waren geen banen uitgezet en dan blijf ik het ijs onbetrouwbaar vinden en durf ik niet goed te gaan. Trouwens een paar rondjes rijden vin ik niks aan, ik ga liever voor een tocht. dat zat er deze winter niet in, want vandaag lag het water op het ijs en voelde het buiten zacht aan toen ik, vanmorgen naar de kerk liep, alleen, want Maaike hoest erg en is griepig. Rustig in huis zitten is dan het beste. Vanmiddag een stukje op de Tweede Zijweg gewandeld in de zon. Wij hadden het even over jullie aan het andere eind van de wereld rondtrekkend in een camper bij zon en regen. Man wat kan het leven mooi zijn als je er maar van weet te genieten.

    Een hartelijke groet van
    Pieter en Maaike

  6. Hoi PenP
    Ben weer een beetje op,de hoogte van jullie reis. Wat genieten jullie toch !!!
    Leuk om het en beetje bij te houden, en petje af voor de chauffeur die alles
    uitgestippeld heeft.
    De echte kou is gelukkig over, het was wel extreem -8 en vandaag +10 dus een
    verschil van een jas !!!Geniet er verder van en tot horens.

    gr. Jo en Piet

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.