Catlins

woensdag 21 februari
Wéér een natte nacht.
Op ons gemak opgestart, het regende tenslotte.
De camping was prima, helemaal ingericht voor de backpackers. De vroegere ziekenhuiskamers werden nu door jongelui van diverse nationaliteiten
als slaapkamer gebruikt.
Op naar de Purakaunui Falls. Onderweg opgehouden door een hele grote groep schapen. Ze moesten naar een andere wei en dat gaat gewoon over de weg. Honden regelen alles en de baas rijdt in de auto en kijkt toe.
Wandelingetje van een half uur door een soort regenwoud met veel varens en zelfs een enkele kaurie boom.
De waterval was mooi en de moeite waard.
Daarna naar het volgende punt, weer een tweetal watervallen. Half uur heen, dus ook een half uur terug maar zéér de moeite waard.
Wéér de mooie route opgepikt en via Florence Hill Lookout en Papatowai naar de Cathedral Caves.
Eerst 2 km over een onverharde en vieze weg naar de parkeerplaats.
De host maande ons om snel te zijn, want we hadden nog 5 minuten voordat de poort dicht ging. Heeft te maken met de getijden, tijdens vloed stromen de grotten vol.
2km door een vochtig bos en daarna nog een stuk over het strand.
Was absoluut de moeite waard en het toppertje van de dag.
Doorgereden naar camping in Curio Bay , waar we morgen nog enkele dingen willen ondernemen.

Gereden 96 km

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Zo te lezen hebben jullie deze dag voldoende water gehad.
    Eerst in de nacht en toen nog datgene wat naar beneden stort. Maar dat is het bezichtigen waard.
    Wat een sof zeg met dat schakelaartje maar een voordeel is dat je nu weet hoe de AA werkt en, belangrijker, nu weet waar dat k……. ding zit.
    Wij hebben schitterend winterweer. Fris maar volop zon en als de weerberichten kloppen dan wordt het nog kouder. Staan nu op het punt om een frisse neus, in de waterleiding duinen te gaan halen.
    Ook de DTP prik gehaald dus voor de komende 10 jaar beschermd. Dus jullie zien dat wij ook met de voorbereiding van onze reis.
    Groetjes Jetske en Wim

  2. Wat een gezelligheid s nachts regen op je dak, als het overdag maar droog is, niets aan de hand. Is de temperatuur nog aangenaam? Bevalt de camper goed, heb je er ook voor buiten stoeltjes bij? Hier wordt het nu behoorlijk koud en het zonnetje is een beetje waterig jammer maar het echte winterweer komt dit weekend. Ben benieuwd of er geschaatst kan worden, zou voor de kinderen wel leuk zijn. Alles gaat hier zijn gangetje dus tot de volgende keer.

  3. Wat een nattigheid, maar gelukkig ’s nachts en overdag meestal droog. Dan maar wat lateruit bed, er zit immers niemand op je te wachten !!! Heb nog nooit van zo’n kaurie boomgehoord en opgezocht.
    Ze kunnen wel 50 meter hoog zijn en een omtrek van 13,8 meter. Dat is nog al wat !!! Ooit stond het Noordereiland hiermee vol , volgens internet.
    Nog een mooie reis verder .
    Gr.

  4. Jammer van de regen maar daar hebben jullie naar ik aanneem regenkleding voor bij jullie en jullie vermaken je prima.

    groetjes ben

  5. Dag Peter en Paula,

    De foto’s heb ik al en paar gekeken en de bergfoto’s deden mij aan Zwitserland denken, maar dan wijder met meer ruimte. Ik zag Paula in de sneeuw en jullie hebben ongetwijfeld ook gletsjers gezien. En dan te bedenken dat het geen wintersport is, maar nazomer, met de warmte van de zon op je rug. Behalve als het regent, maar ja, zonder regen is er ook geen natuur zoals jullie die in al zijn grootsheid zien en ervaren op jullie reis. Het verbaasde me over die slechte weg met kuilen, waardoor jullie pech kregen, maar later dacht ik, dat die wegen mogelijk kapotgevroren worden, of kapot gereden worden na de vorst in de opdooi periode, zoals ik dat in Rusland ook al vaak heb gezien. Daar is geen wegenonderhoud tegen bestand.
    Toen je schreef over de backpackers moest ik ook aan onze Wybe denken die ook het Zuidereiland over is getrokken en ook in de sneeuw op de bergen is geweest, maar dat is al weer twintig jaar geleden.
    Ik ben ook al benieuwd hoe de zuidpunt van het eiland eruit ziet met aan alle kanten de oceaan. Zijn daar dan hoge golven? Bij de dolfijnen foto’s viel het me op dat de golven niet heel hoog waren, maar dat zal ook van dag tot dag verschillen, zoals dat ook in ons land ij de zee per dag verschilt en afhankelijk is van het weer.
    Al met al beleven jullie wel veel en ook het weer laat zich van alle kanten zien. Voor jullie hoop ik dat de zon weer doorbreekt.

    Groet,

    Pieter

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.