Townsville naar Mission Beach

Zaterdag 2 april.
Tandarts is gisteren gelukkig goed afgelopen. Was een stuk afgebroken, hij heeft eea gerepareerd en een nieuwe vulling erin gezet. Kan beter in Nederland gebeuren, hier loop je leeg, als je moet betalen.
Vandaag weer door richting Cairns, de weersverwachtingen zijn wederom erg slecht, eerstkomende dagen regen, regen en nog eens regen.
Vandaag door het gebied gereden, waar 2 maanden geleden de cycloon Yashi heeft huisgehouden. Om te huilen, hele bossen plat, huizen de daken er af en zelfs hele huizen een eind verderop neergezet. Als je hier te veel naar kijkt, ga je je een echte ramptoerist voelen.
In de loop van de middag in Mission Beach, ook hier heeft de cycloon huis gehouden. Je krijgt medelijden met de bewoners van de kuststreek.
Nog plm 150km van Cairns, morgen gaan we weer door en willen Cairns laten liggen en gaan eerst naar Cape Trebulation en het Daintree regenwoud.
Ondertussen geeft de GSM problemen, kunnen niet meer bellen en smsjes versturen. Wel ontvangen, dus ………..

Route vandaag Townsville, Tully, Mission Beach 250km

Dit bericht is geplaatst in uit Australië. Bookmark de permalink.

4 reacties op Townsville naar Mission Beach

  1. Groenewegen schreef:

    vreselijk.
    Het zal je huis maar zijn

  2. petra schreef:

    Wat hartverscheurend om dit te lezen en die foto’s…….niet normaal!

    En wij hier maar mopperen als het een keertje wat veel regen geeft in Nederland. Mij hoor je niet meer klagen. Ben benieuwd hoe het er in Cairns zal uitzien, Cape tribulation en Daintree waren paradijsjes, hoop dat dit nog steeds zo zal zijn.
    Koop een telefooncard voor de cellen, daarmee bel je ook voordelig naar NL, als je er toch behoefte aan mocht krijgen.
    En toch wens ik jullie veel plezier want nu gaan jullie naar het punt” Where the rainforrest meet’s the Ocean”. en dat is een heel aparte ervaring.
    Vele groetjes van Leo en mij.

  3. jaap guerand schreef:

    Als jet de ravage met eigen ogen ziet besef je eens te meer de kracht van natuurgeweld.
    We hopen dat jullie ondanks de gulle giften van Pluvius toch genieten van het ongetwijfeld vele moois dat Australië te bieden heeft.
    Hier gaat alles naar wens. Ems komt zo eten.
    Pas op jezelf en geniet!

    Petra en Jaap.

  4. ems schreef:

    Het zit niet echt mee. Tandarts en regen!!! Wat een pech, maar buiten het cycloon gebied is het toch genieten lees ik. De km rijgen zich aaneen. Wat moet het vreselijk zijn als je alle gevolgen van dat natuurgeweld aanschouwd. Hier gaat alles goed ben lekker in de tuin bezig en zit in de zon als die zich laat zien. Jua heeft het druk met de katten buiten de tuin te houden. Geniet nog lekker , groetjes xxx Ems

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.