op weg

Woensdag om 09:30 met de taxi naaar het verhuurstation van Spaceships gereden.
Hier onze eerste camper opgehaald. We waren niet de eersten, dus even wat rondgekeken bij de campers.
Niet allemaal geheel schadevrij en zoals wij hadden verwacht.
Maar toen wij aan de beurt waren, kregen we de ” beste” die voorhanden was, inderdaad een toppertje.
Slechts 100.000 km op de teller, zoals ze hier zeggen, ” brandnew”.
Om 11:00 reden we onze camper het terrein af, we moesten dwars door Melbourne heen, dan heb je meteen de vuurdoop gehad.
Op naar Wilsons Promontory, onderweg geslapen in Foster.
Donderdag naar Wilsons, hier waren we om 12:00 uur, plaats besproken, camper neergezet en meteen een mooie wandeling gemaakt.
We wilden hier 2 nachten blijven, maar ivm. het zg. Labour Weekend waren alle plaatsen al besproken en moesten we weer verder.
Dus de volgende dag (vrijdag) naar Phillip Island gereden. Met veel moeite een plek gevonden, bijtijds gegeten en maar de pinguin parade wezen kijken.
Eerst de Nobbies bezocht en toen aangesloten bij de horde mensen, die allemaal de kleine beestjes willen zien.
Was best leuk, maar om hier speciaal een paar honderd km’s voor om te rijden……….
Vanaf Philly Island via de ferry naar Queenscliff, ongeveer 3 kwartier naar de overkant.
Vanaf hier gaan we de beroemde Great Ocean Route rijden, eerst een nachtje in Torquay en morgen naar de beroemde rotsen in de zee.
Ondertussen van de aardbeving en de tsunami gehoord. Voor Australie wordt geen waarschuwing af gegeven, dus het zal voor ons wel meevallen.
Voor zover onze belevenissen, we houden jullie op de hoogte.

Dit bericht is geplaatst in uit Australië. Bookmark de permalink.

8 reacties op op weg

  1. Groenewegen schreef:

    Klinkt alweer als vele, vele kilometers. Het is verschrikkelijk wat er in Japan is gebeurt. Gelukkig dat er voor Australië geen waarschuwingen zijn. Het zal je maar overkomen.
    Hier alles goed. De temperaturen waren gisteren heeeeeerlijk. Vooral s’middags kon je heerlijk zonder jas rondlopen. Daan is afgelopen zaterdag weer 3e geworden. Helaas was ze een onderdeel vergeten en daarmee heeft ze de tweede plaats verspeeld. Jammer ook dat alleen de eerste wee een medaille kregen. Maar trots waren we! Je zal er maar zo lang uit geweest zijn en toch weer terug komen in de top. Ver alles zijn gangetje. Richard heeft ook de griep gehad dus we kunnen er weer allemaal tegen.
    Veel plezier daar en doe voorzichtig!!!!

    Artiënne

  2. Willemien schreef:

    Jullie zullen vast nog wel wat meekrijgen uit Japan, echt afschuwelijk!
    Lekker dat jullie een fijne camper hebben meegekregen, hou ze heel hè?? Haha..

  3. dijk schreef:

    Goedenavond tegenvoeters,

    Wij zijn net klaar met ons ontbijt en werden weer verrast door jullie bericht. Goed om te lezen dat het allemaal goed gaat. Wat zijn de temperaturen daar? Gisteren beleefden we de eerste lentedag en daar blijft het dan ook weer bij. Toch lekker dat we de goede kant opgaan.
    Rijd het prettig in Australië, links natuurlijk, maar rijden de mensen rustig? De wegen zijn prima, neem ik aan. Hebben jullie al veel foto’s gemaakt met het nieuwe toestel? De pinguïns hebben jullie al bezocht en ‘vastgelegd’. In SA weten wij een mooi plekje waar je ze van dichtbij kunt zien, vlakbij de woonplaats van mijn broer. Maar om er kilometers en kilometers voor om te rijden, nou nee! Ik voel met Peter mee.
    Nu op pad langs de oceaan. Rij veilig en geniet van al het moois om jullie heen.

    Rita en Govert

  4. ton schreef:

    Ik ben net op een kruk terug van Karwei toch een flink stuk lopen met mijn handicap.
    Erg goed dat bericht van jullie en fijn dat alles naar wens gaat.
    Dat kunnen de japanners niet zeggen wat een ellende maken die mensen mee.
    Gisteren hier prachtig weer en ik ben voor het eerst een uur lang gaan fietsen, jullie zien het het gaat hier gelukkig wat voorruit

    Groeten van Ton.

  5. petra schreef:

    Hallo Peter en Paula, Even een berichtje vanuit een zonnig Spanje, wat een heerlijke mogelijkheid voor ons om mee te genieten van jullie reis door het prachtige Australie.
    Voor ons alweer te lang geleden dat we daar zijn geweest. We zijn hevig verliefd op dit mooie continent met zijn vriendelijke inwoners. Cairns is jullie eerste einddoel (als ik het goed heb) daar kun je geweldig duiken in het Great Barrier Reef, en daar ontmoet de oceaan het regenwoud, geweldig mooi. Wij hebben ook de Great Ocean Road op ons verlanglijstje staan, dat gaan we zeker nog een keer doen. Als jullie Oluru gaan bezoeken doe daar dan even een gebedje naar de sterren sturen, voor de mensen in Japan. Heftig wat daar gaande is.
    Geniet en blijven posten hoor, dan genieten wij ook mee.
    knuffels van Petra en Leo http://www.nirvana-art.nl

  6. jo lodewijks schreef:

    Hoi Paula en Peter,

    Fijn om iets te horen van jullie en dat alles goed is . Inderdaad verschrikkelijk in Japan en het blijft maar duren, telkens weer een naschok met veel ellende. Was wel benieuwd of jullie ook iets gewaar hadden geworden , maar gelukkig niet. Het lijkt me ook geen pretje. Heel veel groetjes en tot horens.

  7. ems schreef:

    Dat zijn goede berichten uit verwegistan. Jullie hebben nu al veel gezien en genoten, als ik de berichten van jullie zo lees. Ga zo door!!! Hier gaat alles zo zijn gangetje, mooi lenteweer en dan weer een terugval naar koud, maar de lente komt er aan overal al bolletjes die uitkomen heel spannend.Morgenavond gaan we met de hele huifkarclub lekker eten, dus dat wordt gezellig. Ik heb op het moment weer 2 honden dus het weekend wordt strandweekend!
    Genieten jullie lekker door wij lezen jullie avonturen graag ,xxx Ems

  8. hoeks013 schreef:

    Hi lui,
    leuk om te lezen dat jullie goed op weg zijn gegaan met de brand new camper.Het is daar bij jullie beter dan in Japan en hopelijk krijgen jullie er geen staartje van mee.Veel plezier en goeie reis verder.
    Willy&Klaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.