Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

9 oktober

| 2 reacties

9 oktober
Gisterenavond nog even gesproken met Nederlands stel uit Amsterdam. Zij rijden dezelfde route als wij, alleen in 4 weken.
Daarna vroeg naar bed, want morgen een lange reisdag, we gaan proberen om in één ruk naar Coral Bay te rijden.
In bed begonnen de poppen te dansen. Op heel de camping maar één mug, raden jullie maar waar die zat. Niet te pakken kunnen krijgen, dus dat belooft wat voor morgenochtend.
Slapen, dat hadden we gedacht. Verder op de camping was een stel malloten (Italianen, Duitsers) vergeten dat ze op een camping stonden en dat het na 22:00 uur stil met zijn. Tot 1:30 uur in de weer geweest. Als er drank in het spel is weet je het wel. Peter mocht van Paula na het “geval 2006” niet meer reageren. Uiteindelijk was het een Amerikaan die heeft ingegrepen en toen was het ook meteen stil. Al met al hebben we een klote nacht gehad.
Vanmorgen vroeg wakker en dus vroeg op pad. Het eerste deel van de route ging over wat wij zouden noemen een provinciale weg, prima te rijden en erg rustig.
Na een paar uur weer de snelweg op, de 1. Is de North West Coastal Highway, klinkt goed, rijdt minder, slechte kwaliteit wegdek en erg smal voor zo een drukke weg.
Bij het roadhouse Nanutara, hadden we er 300 km opzitten. Moesten nu kiezen, hier overnachten of doorrijden. Keuze was zo gemaakt, slapen bij dit roadhouse was niet meer mogelijk, dus wij door.
Onderweg maar eens gestopt en Paula heeft een goede lunch gemaakt. Daarna door richting Coral Bay.
Laatste stuk, 144 km, vanaf de snelweg was weer erg saai en alleen maar rijden over open vlakte.
Om 15:00 uur reden we Coral Bay binnen. Wat een drukte. Waren we vergeten, maar het is deze week nog schoolvakantie in dit gedeelte van West Australië.
Met veel moeite een plek op de camping gekregen. Zijn er niet echt blij mee, gaan morgen een andere plaats regelen.
Coral Bay is helemaal afgestemd op de toeristen. Klein plaatsje met 244 vaste inwoners en duizenden vakantiegangers, die verblijven op de 2 campings of in de resorts. Al met al best gezellige boel hier. Willen dan ook een paar dagen hier blijven om te zwemmen en te gaan snorkelen. Vanaf het strand loop je zo de zee in en kun je gaan snorkelen op het rif, niet zoals in het Oosten, waar je eerst een tijdje moet varen om wat te kunnen zien.
Zondag, uiterlijk maandag gaan we door richting het zuiden.

KM : 607
Temp: 38 Graden

2 reacties

Geef een reactie