Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

30 oktober

| 1 reactie

30 oktober
Na een nacht met flinke regenbuien en heel wat wind, hebben we ons nog eens omgedraaid en werden we om 8:30 uur wakker!!
Reden om 10:15 uur van de camping af en de drukte in. Auckland is een wereldstad. Krioelt van de auto’s op de wegen. We hebben nog niet helemaal door hoe het werkt met het wegennet, maar dat komt wel in de loop van de tijd.
Zijn meteen voor de leeuwen gegooid, dwars door de stad over de brug waar Auckland om bekend is (Harbour Bridge). Na een kleine anderhalf uur maar gestopt voor een kop lekkere koffie en even op adem te komen. Meteen gekeken hoe het werkt met de tolwegen hier op het Noorder Eiland.
We hebben een mooie scienic weg gereden waar we absoluut geen spijt van hebben. Is de oude weg naar her noorden, prachtig, veel bochten en dwars door de heuvels. Overal groen en mooie vergezichten over de zee.
Gestopt in Waiwera. Paula had gelezen, dat hier een hot-spring is, dus daar gaan we even van genieten. Verschillende baden, van 30 tot 40 graden, heerlijk relaxed.
Na een paar uurtjes door naar Whangarei een grote plaats, waar heel veel te beleven is.
Mooie camping uitgezocht. Meteen lid geworden van de Top10 campingclub. Hierdoor krijgen op aangesloten campings korting en zelfs de ferrymaatschappijen die de overtocht naar het Zuider Eiland onderhoudten geven een flinke korting.
Hebben besloten om hier 2 nachten te blijven en dan door te gaan naar de Bay of Islands.

Km : 197
Temp : 21 graden

Eén reactie

Geef een reactie