Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

29 oktober

| 1 reactie

29 oktober
Gisteravond hebben we met Ems en Jo de Skype aangezet. We hadden een prima Internet aansluiting en daardoor ook heel goede Skype verbinding. Blijft toch leuk om via deze mogelijkheid verbinding met de andere kant van de wereld te hebben.
Héérlijk geslapen na de vermoeiende reis van Perth naar Auckland. Niet het reizen op zich, maar alles er om heen en het weinige slapen nekt je.
Om 8:35 uur naar de camperboer gebeld, we worden om 10:00 uur opgehaald om de camper in ontvangst te nemen. Dus we konden nog een uurtje lekker relaxen en ons voorbereiden op de komende weken.
Bij de verhuurder alles doorgesproken, héél véél handtekeningen gezet.
De uitleg betreffende de camper was voor ons een wassen neus, exact hetzelfde als de camper, die we in 2011 al hadden gehuurd.
Al bij al waren we na drie kwartier de voorlopige eigenaren van een camper (foto’s volgen).
Meteen naar een grote supermarkt van CountDown gereden. Dit is de Nieuw Zeelandse tak van Woolworth. Deze winkel is 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend, niet te geloven.
Op de parkeerplaats van het winkelcentrum stond het vol met campers, die allemaal vandaag zijn opgehaald. Van de recessie is wat dat betreft weinig te merken.
Nog een paar keer terug geweest naar de CountDown, je vergeet altijd wat en toen op weg richting Auckland Airport en dan de grote weg op. Eerst nog even wat onwennig, maar dat ging al gauw over.
Van de dame bij het verhuurkantoor een camping aanbevolen gekregen, hier een plek gekregen (na betaling!). We waren op tijd, ze had nog maar drie vrije plekken.
Paula heeft de tassen weer allemaal uitgepakt en de spullen in de kastjes van de camper opgeborgen. Ongelooflijk, dat ze alles zo netjes heeft ingedeeld, was mij (Peter) nooit gelukt!!!
Daarna op ons gemak een borreltje gedronken, gegeten, lekkere gestoofde zalm met worteltjes en sla (Ems, lekker hë).
Nu zitten we aan de koffie. Het is momenteel 20:36 uur, we hebben nog nooit zo laat aan de koffie gezeten deze vakantie.
Morgen gaan we eerst van Auckland naar het noorden van het Noorder Eiland.
We blijven jullie op de hoogte houden.

In Nieuw Zeeland hebben we met Nederland een tijdverschil van 12 uur. Dus 8:00 uur bij jullie is 20:00 uur bij ons en andersom. Mooi om verbinding met elkaar te maken.
Mochten jullie ons persoonlijk willen spreken, probeer Skype, onze Skype naam is PCHARTOG.

Km : 16
Temp : 20 graden

Eén reactie

Geef een reactie