Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

21 oktober

| 4 reacties

21 oktober
Vandaag zijn we héél rustig opgestart.
Vanuit Jurrien Bay richting het zuiden gereden. Rijden vandaag alleen maar de mooie Indian Coastal Highway.
Na diverse uitzichtpunten bekeken te hebben, o.a. Molar Hill Lookout, kwamen we aan in Cervantes. Een leuk klein vakantieplaatsje. Nu weinig te doen. Hebben even aan de zee gelopen en daarna door richting Pinnacles NP.
Dit park is wel heel bijzonder. Eén grote woestijn met geel zand waaruit limestone zuilen omhoog steken. Verschillende vormen en hoogtes. Heel bijzonder om hier tussen te rijden en te lopen.
De geleerden zijn er nog steeds niet 100% van overtuigd, hoe deze wondere wereld is ontstaan.
Na een paar uurtjes door naar Tristy Point. Onderweg stak plotseling een kangoeroe over. Peter vol in de remmen en we waren uiteraard te laat om een foto te maken.
We hadden nog wel een uitdaging vandaag. Op onze grote Hema roadatlas van Australië versie 2009, stond de weg van Pinnacles NP naar het zuiden nog aangeduid als een gravelroad. Alternatief zou zijn, omrijden plm. 150 km en dan weer de weg oppikken.
We hadden geluk, sinds 2010 is het laatste stuk van weg 60 ook gereed, we konden dus gewoon langs de kust blijven rijden.
In Lancelin naar een camping gereden. Er zijn in dit kleine plaatsje 2 campings, maar . . . geen één die we aantrekkelijk vonden om er een nacht te bivakkeren.
Doorgereden en langs de weg stond een Big4 camping aangegeven in Ledge Point. Big4 is de grootste organisatie van campings in Australië.
Prachtige camping met heel erg mooie toiletten/douches en een prachtige kampkeuken.
Staan alleen weinig mensen op de camping, maar dan is het lekker rustig en zullen we vannacht goed slapen.
Morgen door naar Fremantle. Waarschijnlijk daar een paar nachten en dan zaterdag door naar Perth. Als de plannen tenminste niet veranderen, zoals al zo vaak de laatste weken. Hartelijke groeten uit Australië en blijf reageren.

Km : 175
Temp : 25 (héérlijk)

4 reacties

Geef een reactie