Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

19 oktober

| 1 reactie

19 oktober
Vannacht heeft het een beetje geregend, maar niet langer dan een kwartiertje. De tent was niet nat toen we opstonden.

Vandaag gaan de nomaden weer door richting het zuiden.
Zijn de dag rustig begonnen, het is tenslotte zondag.
De dieselprijs in Geraldton is de laagste, die we tot nu toe hebben gezien. Voor de laatste keer de tank volgegooid en de highway 1 opgezocht. Deze heet hier de Brand Highway, maar is nog steeds de oersaaie weg.
In Greenough een bezoekje aan een Heritage gebracht. Dit zijn een in de “oude staat” verkerende gebouwen, die laten zien hoe 100 jaar geleden de eerste vestigingen er uit zagen.
Doorgereden naar Dongara, een leuk plaatsje aan de kust. Nadat we bij de bakker wat lekkers bij koffie hebben gehaald, aan het strand koffie gedronken. Mooi uitzicht en lekker in het zonnetje.
Een eindje verderop waren een heleboel mensen bijeen, nieuwsgierig als wij zijn, wij er naar toe gelopen. Bleek een feestje van de lokale Lions Club te zijn. Was erg gezellig, ook door de live muziek.
We zaten het wat aan te kijken, toen een dame naar ons kwam. Ze nodigde ons uit, om wat te komen drinken. Later was er een buffet en wij mochten ook aanschuiven. Dat laatste ging ons wat te ver, maar we hebben wel gezellig met een heleboel oudere Australiërs een biertje gedronken.
Moesten na verloop van tijd afscheid nemen en weer verder. Hebben de highway 1 verlaten en rijden nu op de Indian Ocean Drive, een prachtige weg direct langs de kust.
Na gestopt te zijn bij diverse uitzichtpunten, zijn we in Leeman gestopt. Plaatsje aan de kust waar we op de simpele camping een plekje hebben gevonden.
Morgen weer in zuidelijke richting verder. We willen ook naar het Lesueur NP. Hebben geen idee hoe het er daar uitziet, maar dat gaan we beleven.
Bedoeling is om morgenavond in Jurrian Bay te stoppen.

Km : 170
Temp : 27 graden

Eén reactie

Geef een reactie