Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

19 november

| 2 reacties

19 november
Hebben gisteravond besloten om vandaag via Queenstown naar Te Anau te rijden. Willen hier een boottocht van ruim 3 uur gaan maken. Dit moet één van de hoogtepunten van onze reis door Nieuw Zeeland worden.
De goed bedoelde adviezen over de helikopter toer, hebben we wel meegenomen. We gaan niet zelf rijden maar we we gaan een complete tour van een héle dag boeken.
Vannacht heeft het weer veel geregend en aangezien we op een flinke hoogte zitten, is er veel sneeuw gevallen. Prachtig om uit je bed te komen, het gordijntje open te schuiven en alleen maar besneeuwde bergtoppen te zien.
Niet laat op stap en eerst naar Queenstown. Niet via de “normale” weg, maar weer een prachtige “scienic way”. Niet te filmen, wat een omgeving, steile wegen afgewisseld met scherpe haarspeldbochten. In Europa spreken we over dit soort wegen over een “pas”.
Halverwege een uitzichtpunt, waar we met meerdere mensen sneeuwballen hebben gegooid. Net een stel kleine kinderen.
Door naar beneden en bij het wegrijden bijna boem!! Peter vergat even, dat ze hier niet aan de rechterkant van de weg rijden. Gelukkig gaf de bijrijder een brul en is het goed afgelopen.
In Queenstown even rondgelopen. Bij het boekingskantoor voor de tour even wat informatie ingewonnen. Blijkt dat de weg van Te Anau naar Milfords Sound gisteren nog afgesloten was. Zou vandaag weer open moeten zijn.
Niet geboekt, maar we gaan het wel regelen in Te Anau.
Weer de SH6 (state highway) opgezocht en doorgereden.
Onderweg begonnen we met prachtig zonnig weer, hoe zuidelijker we kwamen hoe slechter het weer. Op een gegeven ogenblik hadden we hagel en even later natte sneeuw.
Na de hagel en sneeuw óók nog een paar hoosbuien en we hadden alles gehad.
In Te Anau meteen naar het boekingskantoor gereden om e.e.a. te regelen.
We kunnen morgen mee met de dagtour. Worden om 8:00 uur bij de camping opgehaald. Rijden ruim 120 km in de bus. Om 11:45 uur gaan we aan boord van de boot. Na ruim 3 uur worden we afgezet, kunnen nog wat rondwandelen en kijken in Milfords Sound en dan weer met de bus naar de camping.

Even wat informatie wat betreft de regenval in dit gebied. Het is één van de natste streken ter wereld.
Er valt hier soms wel 6000 mm regen per jaar!

Km : 271
Temp : 12 graden (hooguit)

2 reacties

Geef een reactie