Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

16 oktober

| 5 reacties

16 oktober
Om 6:30 uur waren we uit de veren, we willen vanmorgen nog naar het Kalbarri NP gaan.
Om 8:00 uur reden we de camping af en eerst 10 km terug richting Darwin.
Linksaf het park in, wij konden meteen doorrijden met onze NP pas.
We hadden eigenlijk geen idee, hoe het park zou zijn.
Nou, dat was dan ook een welkome en grote verrassing. Wat een prachtig en gevarieerde schoonheid.
Eerst naar de West Look Lookout. Over 34 km zand en dirty roads. Volgens Paula kon Peter zijn hart ophalen in deze zandbak, waar hij dan ook gretig gebruik van heeft gemaakt.
Het uitzicht was spectaculair.
De wereld is klein bleek maar weer. Wij zaten onze bergschoenen aan te trekken en wie kwamen daar aanrijden . . . onze Amsterdamse vrienden van Tom Price. Dat werd dus eerst ervaringen uitwisselen voordat we konden gaan lopen.
Daarna door naar de Loop, weer een grandioos uitzicht en hier hebben we een wandeling gemaakt. Eerst steil omhoog en daarna een heel stuk over een smal rotspad over de bovenkant van de kliffen.
Na terugkomst bij de parkeerplaats troffen we onze Nederlandse buren van de camping in Coral Bay. Dat is dus 2x in een paar uurtjes, als je het afspraak lukt het je niet.
Na een lekkere kop koffie op naar het volgende avontuur.
Dit keer naar de Z-Band. Hier weer een wandeling naar de bodem van de gorge en het water gemaakt. Was een spectaculaire wandeling, veel rotsen waarover je moest klauteren. Af en toe een ladder om de allersteilste stukken te overbruggen. Tenslotte door een nauwe kloof over rotspartijen heen. Beneden aangekomen was het uitzicht op de gorge adembenemend, wat een rotspartijen afgewisseld door water en groen.
Hebben hier een half uurtje onze ogen de kost gegeven en genoten.
Maar ja, we moesten dezelfde weg weer terug. Alleen gaat omlaag in dit geval makkelijker dan omhoog. Ondanks de zwaarte van de wandeling hebben wij genoten.
Conclusie, een onbekend park maar een fantastisch park. Blij dat wij hiervoor de omweg hebben gemaakt.
Al met al was het al middag, voordat we weer aan het rijden waren. Hebben dan ook besloten om nog een nachtje in Kalbarri te blijven en morgen door te rijden naar Geraldton.

Km : 95
Totaal : plm. 6400
Temp : 30 graden

PS
Chiel, als je dit leest, waar is ook al weer dat zelf uitgeroepen Prinsdom?

5 reacties

Geef een reactie