Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

13 oktober

| 1 reactie

13 oktober
Gisteravond heerlijk gegeten in de keuken van de camping.
Hebben eerst de wagen gedraaid, zodat we minder last hadden van de wind. Als ervaren kampeerders, ook een extra scheerlijn op de hoek erbij gezet.
Rustig en uitgebreid ontbeten, geroosterd brood, melk, thee en ook nog een gekookt eitje, we verwennen ons zelf (Australische mevrouw, zei dat de “driver” werd verwend).
Om 9:00 uur reden we richting Woolworth om een vers broodje te halen, daarna op weg naar het zuiden.
We hebben weer de highway nr. 1 gereden, dus saai en slaapverwekkend. Daarom maar een paar keer extra gestopt om een kop koffie te drinken.
Gelukkig kwamen we een uitzichtpunt tegen, waar we een prachtig uitzicht hadden vanaf een hoog punt, over de vlaktes richting Indische Oceaan. Gesproken met een Australisch echtpaar en meteen een beetje les gekregen in de historie van dit gedeelte van Australië.
Daarna afgebogen richting Shark Bay, we moeten nu nog 130 km rijden richting Denham, dat op een schiereiland ligt.
Deze weg wordt een “World Heritage Way” genoemd. Is erg mooi, mooie uitzichtpunten en veel te zien.
In Denham eerst gezocht naar een camping, zijn er drie en zo kritisch als we zijn, eerst kijken en dan pas reserveren. De eerste camping viel dan ook af. Staan nu op een prima camping, met uitzicht over de Indische Oceaan !!!
Gaan morgenochtend naar Monkey Mia om het voeren van de dolfijnen te zien. Moeten wel vroeg op, we moeten om 7:00 uur in de auto zitten. Willen de dag in Monkey Mia doorbrengen en daarna terug naar Denham, waar we weer ons plaatsje op de camping hebben gereserveerd.
Woensdag is de bedoeling, dat we naar het Francois Perron NP gaan. Dit park is alleen met 4wd wagens te verkennen. Veel wegen zijn zand en uiteraard ook zand op de stranden. Moeten daarom, vóór we aan het “echte werk” beginnen, de banden op een lagere spanning brengen. Lijkt ons een hele uitdaging, nu maar hopen, dat we niet vast komen te zitten, anders moeten we toch echt de schep gaan gebruiken.
We houden jullie op de hoogte.

Km : 346
Temp : 31 graden

Eén reactie

Geef een reactie