dag 17

Vannacht weer regen, ziet er voor vandaag ook niet best uit.
Vlak voordat we onze camper weer zouden opstarten, kregen we onverwachts bezoek.
Een vrouwtjes elk stond op 10 meter afstand te kijken hoe wij aan het opbreken waren.
Nou dat werden dus een paar mooie foto’s.
Laatste boodschappen gedaan. Nog even bij de bibliotheek jullie overweldigende reacties gelezen.
Ook de benzinetank weer eens gevuld. Benzine is hier “goedkoop” zodat we maar helemaal vol hebben gegooid.
Tank vol, wij leeg. CAD 150,= is wat anders dan een litertje of 40 bij ons.
Op naar Mount Robson NP. Onderweg weer geluk, weer een GRIZZLY. Pal aan de weg en deze keer aan onze kant. Op ons gemak foto’s gemaakt en ook nog een stukje film. Blijft toch altijd spannend en fascineren, zo’n groot beest van dichtbij en in de vrije natuur te zien.
Ondertussen kwam de regen met bakken uit de hemel.
Via weg nr. 16 gereden. Bij het visitors centre van Mount Robson wat informatie opgehaald en een paar foto’s van de hoogste berg in de Canadese Rockies gemaakt. Helaas was de top in de wolken door de damp vanwege de regen.
Bij een waterval weer gestopt en een kleine wandeling gemaakt. Dit is het punt, waar de allersterkste zalmen hun eindpunt hebben. Ze hebben dan 800 mijl!! vanaf de Grote Oceaan naar het binnenland gezwommen, om hier te paaien en dan te sterven.
We wilden op de camping waar Paula en Peter in 2001 al eens waren, overnachten. De camping was er nog wel, maar we vonden het te link om met de camper naar beneden te rijden over een hele slechte en steile weg.
Doorrijden dan maar naar Valemount een stukje richting Clearwater, weg nummer 5.
Op de camping weer Wi-Fi, vandaar dat de laatste dagen weer op de weblog kunnen worden gezet.
Morgen richting Clearwater. Jullie lezen het wel weer.

3 reacties

  1. Hoi luitjes,

    Jullie beleven wel van alles zeg als de foto,s nu maar goed zijn want deze wil ik wel als bewijs zien.Wat jammer dat het weer iets minder is maar toch heb ik hetvermoeden dat het aan de sfeer niets af doet. Myrthe was gisteren jarig en neefje Jamie was ook van de partij. Hij is in de eerste week al verandert. Beetje wijzer.Maar het is een schatje .Geniet de laatste week van de vakantie groet Wim Jetske t

  2. Klinkt allemaal geweldig, en tja weinig respons begrijp ik uit je opmerking vanuit NL. Maar de meeste van ons hebben nog een dagtaak te vervullen en hebben niet zoals jullie het luxere leventje van pensionadas.Nietemin toch maar even wat letters jullie kant uit gestuurd al is het maar om Peter tevreden te stellen, hahahaha veel plezier nog tijdens de rest van jullie trip. Grts Petra

  3. Hallo Campers,

    Zo te lezen vermaken jullie je nog steeds prima. Ik zal wat zon naar jullie toesturen, wij hebben hier genoeg!! Doe de groeten aan de grizzly’s als je hen weer ziet en geniet met vole teugen.
    Groetjes Hilde

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.