dag 16

Rustig opgestaan. Het zonnetje schijnt
Zijn naar de Maligne Road gereden, een van de must-do als je in Jasper bent.
Bij de Maligne Canyon kwamen we een echtpaar tegen, dat al zo’n 60 jaaar in Canada woont.
Ze vonden het leuk om weer Nederlands te kunnen praten met “echte” Nederlanders.
Ze staan op de zelfde camping als wij en nodigen ons uit om vanavond een kop koffie te komen drinken.
Daarna de wandelschoenen aan en naar de canyon.
Niet onze eeerste, maar weer een ongelooflijk mooie. Het water heeft een sleuf van wel 50 meter diep gegraven in de loop van de eeuwen.
Hebben een wandeling van ruim 2,5 uur gemaakt. Omdat er een brug was weggeslagen, moesten we een omleiding nemen. Hebben we geweten, eerst steil omhoog, stukje naar beneden en weer steil omhoog.
aL bij al een pittige wandeling, maar we kwamen geheel voldaan weer bij de camper terug.
Doorgereden naar het Maligne Lake. Hier een Bald Eagle paar begluurd. Wel in de verte, maar met een goede telelens en wat extra uitvergroten toch foto’s genomen.
teruggereden naar Jasper. Boodschappen gedaan en ons daarna maar eens verwend. Een IJSJE gekocht, met hoofdletters, op z’n Canadees, dus een EXTRA grote!
Na het eten zijn we op koffie visite geweest bij de Canadese Nederlanders. Was erg gezellig en het bleek, dat de vrouw uit hetzelfde dorp komt, als een vriendin van Ems. Ten slotte heeft ze ook nog een oud-schoolvriendin in Mijdrecht wonen.
Zit je duizenden kilometers van Nederland, maak je dit mee.
Morgen verlaten we Alberta, gaan richting British Columbia. Gaat de tijd weer terug en is het tijdverschil met Nederland weer 9 uur!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.