Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

26 september

| 3 reacties

26 september
Aangezien de campground pal aan de weg ligt, zijn we al om 5.45 wakker. Nog even wat gedommeld en om 6:00 opgestaan.
Op ons gemak opgestart en om om 8 uur reden we weer richting B Bungle Bungles NP.
Na een uurtje de afslag gepakt en toen begon het feest.
De weg naar het park is 53 km lang, hier hebben we 1,5 uur over gedaan. Een echte offroad weg, waar je dan ook alleen met een 4wd auto mag rijden.
Je wordt van de ene naar de andere kant geslingerd, door kuilen, over dwarribbels en zelfs door het water. Een hele belevenis.
De watercrossings zijn erg spectaculair, Peter vond het prachtig, net een klein kind. Er was er zelfs één bij, waarbij het water over de treeplank van de auto liep. Kikken !!!
Bij het Visitor Centre betaalt voor de camping en op naar de hoogtepunten van de dag.
Eerst naar Edchima Chasm, een hele diepe spelonk. Hebben hier een wandeling gemaakt, waarbij je steeds dieper de spelonk in gaat. Deze wordt steeds smaller en dit geeft prachtige licht effecten.
Na deze wandeling door naar het andere deel van het park. Dit park heeft alleen maar gravelwegen. Peter kon zich dus uitleven en Paula zat met samengeknepen …… er naast.
‘sMiddags nog een wandeling gemaakt, dit keer naar de Cathedral Gorge, een door water en wind uitgeslepen grote ruimte. Je waant je dus inderdaad in een kathedraal.
Daarna op naar de camping waar we vannacht blijven. Is een echte bush camping, geen enkele faciliteit en je moet alles bij je hebben.
Peter heeft is naar de zonsondergang wezen kijken, terwijl Paula het eten aan het bereiden was.

Na het eten hadden we het helemaal gehad en lagen om 19:00 in bed.

KM: 205 (slecht 55 km gewone weg)
Temp: 39 graden

3 reacties

Geef een reactie