Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

24 september

| 1 reactie

24 september

Na een goede nachtrust, ondanks de warmte een een buurman die dacht dat hij alleen p de camping was, vertrokken richting Kanunnurra.
Plannen gewijzigd gedurende de rit. We gaan naar Lake Argyle, een aangelegd meer, ten behoeve van de waterkracht, voor een groot de van de Kimberleys.

Vlak voor we West Australie inreden, eerst door de controle heen.
Ze willen absoluut n iet, dat er fruit, vruchten, verse groente en honing worden meegenomen vanaf de andere terretoriums. Ze zijn als de dood voor de fruitvliegjes, die hun fruit zou kunnen aantasten.
De douane kijkt de hele auto na, zelfs in de koelkast en de extra dozen die we hebben meegenomen om e.e.a. te kunnen opslaan.
Om één uur reden we de camping op. We hadden gedacht, dat we 1,5 uur zouden verliezen in tijd, in West Australië. Bleek echter de andere kant op te gaan, dus we hebben gratis 1,5 uur erbij gekregen vandaag.

Van diverse kanten gehoord, dat een boottocht vp het meer erg mooi zou zijn. We hebben dus de portemonnee getrokken en een tocht geboekt.
Nou daar hebben we ab-so-luut géén spijt van gehad. We werden om 14:15 bij de camping opgehaald. Na een kort bustocht langs het meer en over de dam, afgeleverd bij de boot, waarmee we de hele middag hebben gevaren.
Volop vogels, prachtige uitzichten, pelikanen en zelfs een paar zoetwater krokodillen gezien.
Uiteraard mogen een paar walibi’s ook niet ontbreken, inclusief een kleintje in de buidel.
Er was volop koffie, thee en frisdrank, dat we zelf mochten pakken.

De bemanning, 2 erg leukie jongens, vertelden van alles en geen vraag werg onbeantwoord.
Na een puur uur de boot stilgelegd en de liefhebbers konden zwemmen.
Onder het genot van een wijntje of biertje zwemmen in een meer van 40 meter is een belevenis.
Daarna doorgevaren en als klapstuk de zon zien onder gaan. Fantastisch, wat een prachtig gezicht, met de bergen als achtergrond en het meer er voor.
Om 18:00 weer terug, het einde van een onvergetelijke dag.

Km: 226

Temp: 35+

Eén reactie

Geef een reactie