Paula en Peter Hartog 2014

10 weken door noord-west Australie en Nieuw Zeeland

18 november

| Geen reacties

18 november
We zijn nog steeds op doorreis, dus weer op tijd in de camper.
Was afgelopen nacht weer erg koud en er is véél regen gevallen. Maar daar wennen we al aardig aan, komt hier vaak voor in dit stuk van Nieuw Zeeland.
Zijn eerst naar Lake Matheson gereden. Hebben hier in 1,5 uur rond het meer gelopen. Prachtige reflecties in het water. Dit is de grote aantrekkingskracht van dit meer. Mooie fotoś gemaakt.
Na afloop een kop koffie op het terras gedronken, tenminste . . . Peter. Paula vond de koffie die Peter had besteld véél te sterk, mag hij dus niet meer doen.
Door naar Fox Glacier, weer een prachtige gletsjer. Hier ook weer een wandeling gemaakt, was dit keer goed pittig. Het begon al met een heel slecht pad, door de modder banjeren en dan ook nog steil omhoog! De wandeling was verder prachtig en we hebben de gletsjer goed kunnen bekijken.
Al bij al waren we weer een kleine twee uur onderweg.
Daarna via wederom een prachtige weg naar Haast. Dit plaatsje is genoemd naar de geoloog, waar we gisteren al over schreven.
Hadden gedacht hier te overnachten, de camping sprak ons echter niet aan en we hebben besloten om door te rijden naar Wanaka, 150 km verderop.
De weg er heen liep dwars door de bergen. Hebben de Haast Pass gereden en om 17:30 uur waren we op de camping.
Onze Schotse vriend had het altijd over “Gin and Tonic, 17:30 uur”, wij waren dus net op tijd, maar onze vriend was er niet. (geintje !!)

Km : 311
Temp : 10-12 graden

Geef een reactie