staking vliegveld Frankfurt – 4

Zou het geholpen hebben, dat ik naar de rechter gebeld heb?
Vandaag maakte het NOS nieuws dit bekend!!!

Staking vliegveld Frankfurt verboden

Het grondpersoneel in Frankfurt moet weer aan het werk, vindt de rechter  Het grondpersoneel in Frankfurt moet weer aan het werk, vindt de rechter

Het grondpersoneel van het vliegveld in Frankfurt moet zijn staking beëindigen. Dat heeft de rechter bepaald na een kort geding dat was aangespannen door exploitant Fraport en de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa.

De werknemers van de luchthaven staken al bijna twee weken voor betere arbeidsvoorwaarden. Het gaat vooral om medewerkers die de toestellen van en naar de landingsbaan begeleiden. Daardoor ondervond het vliegverkeer op de twee na drukste luchthaven van Europa veel hinder.

Miljoenenschade

Fraport zou meer dan 3,5 miljoen euro schade hebben geleden. Bij Lufthansa liepen de verliezen in de tientallen miljoenen.

De vakbond voor grondpersoneel gaat in hoger beroep tegen de beslissing van de rechter. Het is nog onduidelijk wanneer de zitting daarover wordt gehouden.

Dit bericht is geplaatst in voorbereiding. Bookmark de permalink.

2 reacties op staking vliegveld Frankfurt – 4

  1. Bert schreef:

    En die 200 man die met die tafeltennisbatjes naar de vliegtuigen staan te zwaaien hebben helemaal niet zo van die onredelijke eisen. Ze willen gewoon hun jaarsalaris opkrikken van 42.000 naar 60.000 €uro. Die lui met de karretjes die de vliegtuigen wegduwen willen van 52.000 ook naar 60.000.
    De platformverkeersleiders willen ook iets meer: van 53.000 naar 80.000.
    Bron: Frankfurter Allgemeine 21 feb.

  2. devandijken schreef:

    Zo zie je maar, alles sal reg kom, zoals ze in het verre zuiden zeggen.
    Slaap lekker vannacht en morgen op naar de States!! Goede reis gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *