staking vliegveld Frankfurt – 2

Goed nieuws:

Staking luchthaven Frankfurt (voorlopig) voorbij

FRANKFURT (AFN) – De staking van grondpersoneel op de luchthaven van Frankfurt is voorlopig voorbij. Dat heeft de Duitse vakbond van luchtverkeersleiders GdF woensdag laten weten. De staking begon vorige week donderdag. Sindsdien zijn op de op twee na drukste luchthaven van Europa honderden vluchten komen te vervallen.
Het luchthavenbedrijf Fraport heeft schriftelijk aangeboden om weer om de tafel te gaan zitten voor overleg over de salarissen voor het personeel dat verantwoordelijk is voor het verkeer van vliegtuigen op de grond.

Dat is voor de stakende werknemers reden genoeg om woensdag weer aan de slag te gaan, aldus een onderhandelaar van de GdF. Afhankelijk van de precieze functie en werkervaring eisen de verkeersleiders salarisverhogingen tussen de 25 en 50 procent. Zij stellen dat de huidige lonen niet in overeenstemming zijn met de toegenomen complexiteit van hun werk, aangezien Frankfurt er onlangs een vierde start- en landingsbaan bij heeft gekregen.

Het luchthavenbedrijf vindt de eisen onverantwoord, maar is nu toch onvoorwaardelijk bereid te praten.De luchthaven wist de afgelopen dagen het grootste deel van het vluchtschema draaiende te houden. Intercontinentale vluchten kregen daarbij voorrang boven binnenlandse en Europese vluchten.

Dit bericht is geplaatst in voorbereiding. Bookmark de permalink.

2 reacties op staking vliegveld Frankfurt – 2

  1. Wim en Jetske schreef:

    Eind goed al goed.
    Anders hadden we jullie een op weg moeten helpen met de auto.
    Nog 10 dagen te gaan.

  2. jo lodewijks schreef:

    Hoi Peter en Paula,

    Het wordt wel spannend met al die stakingen op Frankfurt.
    Hopelijk is alles voor zaterdag in orde zodat jullie met niet zo´n kriebels
    hoeven te vertrekken. Alles was zo goed in kannen en kruiken.
    Wij wensen jullie een hele fijne vakantie toe en zullen jullie blijven volgen.

    Veel liefs Jo en Piet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *