op naar Memphis

Na een nacht goed geslapen te hebben, reden we om 9:00 uur weer op de snelweg.
We moeten dwars door Arkansas naar Tennessee.
We dachten een rustige reisdag te hebben, maar dat pakte anders uit.
Heel veel vrachtverkeer, veel onderhoud aan de wegen, dus oponthoud. Dit is alles behalve prettig rijden.
We passeerden Little Rock, dit is de plaats waar in 1957 de rassenrellen zijn geweest. Negen zwarte kinderen wilden een “witte” highschool bezoeken. Dit is het begin geweest, van de integratie van de gekleurde kinderen op witte scholen.
Na een dag afzien, op de camping in Memphis aangekomen, die we hadden uitgezocht. We hadden geluk, volgens de receptioniste was er nog 1 plaats vrij, de rest was besproken.
Voor de kenners, de camping ligt tegenover Graceland, het landgoed waar Elvis Presley heeft gewoond!!!
Dit landgoed kan worden bezocht, we hebben meteen kaartjes gekocht en hebben de tour door Graceland gemaakt.
Uiteraard erg commercieel, maar tegelijkertijd onvoorstelbaar indrukwekkend, wat af en toe de rillingen over je lijf doet lopen. Wat Elvis in zijn leven bij elkaar heeft gezongen/verdiend wordt hier uitvoerig uit de doeken gedaan. Meer dan 1 miljard platen, de best verkopende artiest ooit. Blijkt dat hij ook heel veel aan goede doelen en minderbedeelden heeft gegeven, zonder dat aan de grote klok te hangen. Memphis is “groot” geworden dankzij Elvis Presley.
Na een paar uur zat de tour er op en zijn we lopend naar de camping gegaan, onder de indruk van alles wat we gezien, gehoord en ervaren hebben. Al bij al een dag die we niet gauw zullen vergeten.
Morgen bekijken we wel wat we doen, we hebben de laatste dagen genoeg kilometers/mijlen gereden.

KM’s
vandaag   :    413
totaal        :  6263

Dit bericht is geplaatst in uit Amerika. Bookmark de permalink.

6 reacties op op naar Memphis

  1. bharmsen schreef:

    Jullie maken de laatste dagen aardig wat kilometers maar het is ook een groot land natuurlijk en jullie zien veel.

    groetjes ben

  2. Wim en Jetske schreef:

    Hoi P&P
    Mooi dat jullie op Graceland zijn geweest. Dat moet wel erg indrukwekkend geweest zijn. De komende week zullen we niet op jullie berichtjes reageren want, zoals jullie weten, zijn we een weekje met de Zonnebloem op pad. Mocht de gelegenheid zich voordoen om wel te reageren dan zien jullie het wel.
    Hopelijk hebben jullie de komende dagen wat minder oponthoud dan de afgelopen dagen.
    Hier is het ondertussen weer een gewone lente met normale temp. van 11-13 graden.
    Dus gewoon weer de trui aan en de jas.
    Maar we waren natuurlijk wel erg verwend.
    OK luitjes we wensen jullie verder mooie reisdagen en niet te veel ellende met vrachtwagens e.d.

  3. analogkid schreef:

    Hallo,

    Nieuw op jullie blog via het AA forum. Leuk dat ik mag meelezen met jullie reisavonturen. We gaan zelf van de zomer 3 weken door Oost Canada en Maine met de camper. ‘Wij’ zijn Richard en Monique met onze 2 dochters Iris en Susan uit Arnhem. Veel plezier nog in het prachtige US of A!

  4. Ems schreef:

    Nou Nou zo kan die wel weer. Dat is echt alleen maar mijlen draaien. Peter heb je ook even voor Cowboy gespeeld met lasso, een stier gevangen of waren alle paarden met pensioen? Elvis zijn domein moet ook wel indruk gemaakt hebben! Jeetje wat een indrukken doen jullie op, door genieten maar ,jullie hebben nog een heeeeele tijd te gaan en uitrusten kan thuis! doe voorzichtig en rustig aan, liefs Ems.

  5. a.lambregts schreef:

    Hallo Paula en Peter,
    Heel bijzonder, dat Graceland van Elvis, maar toch jammer dat Dallas niet gelukt is
    ( Kennedy), want dat blijft natuurlijk ook een historische gebeurtenis van belang. Maar goed blijven genieten van de plaatsen, die jullie wel kunnen bezoeken! Nog even over vandaag, we hebben een geweldige dansdag gehad, heel veel nieuwe dansen kunnen meedoen. Gelukkig voor ons, gaf de thermometer vanochtend 9.30 uur slechts 7 gr. Cel. aan, zodat we fijn in een niet te warme sporthal konden dansen.
    Wel een heel verschil met een week geleden, dus als jullie terugkomen neem dan dat lekkere weer ook mee terug naar hier a.u.b.

    Grtz, Anneke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *